ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ LOUIS IGNARRO, ΚΑΤΟΧΟΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΝΟΜΠΕΛ† ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ο καθηγητής Ignarro έχει συμβάλλει εξαιρετικά στην προαγωγή της επιστήμης και έχει κερδίσει το Βραβείο Νόμπελ† Φυσιολογίας ή Ιατρικής το 1998 για την έρευνά του σχετικά με τα οξείδια του αζώτου. Το έργο του έχει καθοδηγήσει και εμπνεύσει επιστήμονες σε όλο τον κόσμο.

Διακεκριμένος καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του UCLA, ο καθηγητής Ignarro εργάστηκε ως καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή Tulane της Νέας Ορλεάνης. Πριν τη διδασκαλία απασχολήθηκε ως επιστήμονας στο CIBA-GEIGY.

Ο καθηγητής Ignarro έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και έχει λάβει το Βραβείο Βασικής Έρευνας από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (American Heart Association) για τη σημαντικότατη συμβολή του στην προαγωγή της καρδιαγγειακής επιστήμης. Εισήχθη στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών την ίδια χρονιά, και την επόμενη στην Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών.

Ο καθηγητής Ignarro κατέχει πτυχίο B.S. στη Φαρμακολογία, Πανεπιστήμιο Columbia, 1962, και Ph.D. στη Φαρμακολογία, Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, 1966. Έλαβε μεταδιδακτορικό τίτλο από τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας το 1968.
† Το Βραβείο Νόμπελ είναι σήμα κατατεθέν του Ιδρύματος Νόμπελ.